dilluns, de febrer 9

L'himne de la terra

Ho faré fàcil, i segur que tots esteu d'acord amb mí, que aquesta no serà una cançó cualsevol. Parlo de L'Empordà, l'himne mític de totes les festes major d'aquestes contrades.

Escoltar-la assegut a l'habitació li resta tota la màgia, si més no, em fà recordar els centenars de vegades que l'he cridat (que no cantat) amb totes les meves forçes. Si alguna cosa tenen aquestes cançons, i les festes majors, es clar, es que et fan sentir el Bruce Springsteen del poble, que no guardes un gram d'energía per demà, son festa grossa i cal deixar-se la pell a la pista.

No se si a l'Escala i a Sant Pere es viu amb la mateixa intensitat, digueu-ho vosaltres companys, pero de ben segur que aquesta sona sempre i es especial. O no?


4 comentaris:

  1. Em sembla recordar haver parlat amb algú, alguna vegada, que em va dir que coneixia la cançó però que no l'havia ni cantat ni ballat ni taral·lejat mai... Bé, potser vaig somiar-ho, perquè és evident que és impossible.
    Els Sopa han fet moltes coses interessants, però és acollonant comprovar que per més pilons de bones cançons que facis, sempre la de sobre tapa les altres. És una mica com l'homenatge que Enderrock dedica a Sau. Tothom sap que hi ha una cançó que no hi falta. Després pot fer apostes sobre quines són les altres...
    Salut,
    Càndid

    ResponElimina
  2. Confirmo que a cada festa major on he estat (que no creguis ehh, no són poques) a Verges, l'Escala, Vilacolum i Vilamacolum, Sant Pere, Fortià, Torroella de Fluvià, Castelló d'Empúries, Figueres, i algunes més que no recordo, ha sonat l'Empordà, de sopa de cabra.
    jaja, i que cert el que dius sobre les festes, que no guardes energia per l'andemà i que crides l'empordà, més que no pas la cantes.

    ResponElimina
  3. Per cert, aquest himne sonava allà a terra ferma?? :S Creia que aquí sempre la tocaven perquè saben com reaccionen els natius de la terra al escoltarla...

    ResponElimina
  4. Aquí substituïm Cadaqués per Portbou ("nascut entre Blanes i Portbou!") i es importen poc els temps i les rimes...

    Es un himne arreu (com el Boig per tú, molt de festa major també)

    Veig que tú, com jo, aprofites les Festes Majors.

    ResponElimina