dilluns, de juliol 9

Anant al tros amb cavall i pistola (1961)


Bonanza by Theme on Grooveshark
Diu la historia que quan jo tenia tres anys, acabats de fer, es va començar a emetre als Estats Units una sèrie de televisió que seria la primera enregistrada en color. Jo trigaria tres anys més a veure-la, i en blanc i negre. 


Si en aquella època ja començava a dominar el castellà, per força, ja que havia après a llegir i a fer operacions matemàtiques en aquella llengua, la sèrie televisiva tenia el seu misteri, ja que parlaven un castellà que després vaig saber que era mexicà. 


Bé, suposo que sabeu que parlo de Bonanza, o sigui dels Cartwright, una família de boyscouts a cavall que tenien una casa de cágatelorito que es deia Ponderosa. No sé si en algun altre lloc ja he explicat com va ser que vaig veure per primera vegada un televisor encès, sense cap pista ni preparació prèvies. I asseguraria que el primer “programa” que recordo tal qual era un capítol d’aquesta sèrie (que va durar fins que ja tenia cotxe i carnet...). 


La sèrie començava amb una musiqueta persistent mentre es cremava un plànol (això que es cremés no ho acabava d’entendre però reconec que feia el seu efecte). Després sortien els protagonistes, però, alerta, mai pel mateix ordre, que així no s’enfadava ningú. El barret, el cavall, el sheriff quan feia falta, i un cor enorme que no impedia fer servir la pistola de tant en tant, que als Estats Units això no és problema. 


Després va començar a resultar avorrida i repetitiva, però el virus ja estava inoculat i anava fent per dins...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada